Intervat btw aangifte

maart 5, 2018 | Financieel | By admin | 0 Comments

Wanneer je btw-belastingplichtig bent, dien je via intervat btw aangifte te doen. Dit houdt in dat je met de intervattoepassing documenten manueel of cia een xml-bestand indient. Hierbij kan het gaan om allerlei typen aangiften. Dit dient vrijwel altijd elektronisch te gebeuren. Yoursminc helpt je bij die intervat btw aangifte door een dergelijk elektronisch bestand voor je op te stellen aan de hand van jouw administratie. Dit is dus ontzettend handig en behulpzaam.

Yoursminc helpt

Wanneer je een eigen bedrijf start en voor jezelf begint, lijkt dat misschien heel makkelijk. Voornamelijk omdat heel veel mensen het doen. Bovendien is het toch enkel een kwestie van diensten aanbieden en daarvoor betaald worden door klanten? Het moeilijkste zou dan nog het klanten winnen zijn. Niets is echter minder waar. Je krijgt als nieuwe ondernemer te maken met de intervat btw aangifte. Je dient immers btw te betalen. Als je hier niet volledig van op de hoogte bent, kan dit nogal een doolhof zijn. Gelukkig helpt Yoursminc hierbij.

Wanneer je je administratie via Yoursminc bijhoudt, zet hij al je uitgaven en boekingen automatisch in een concept intervat btw aangifte. Vervolgens zodra het tijd is om aangifte te doen over een specifieke periode, maakt hij een definitieve versie. Hier kan niks meer aan aangepast worden, tenzij je een herziening btw aangifte maakt en vervolgens weer een definitieve versie maakt. Dit kan je bijvoorbeeld doen omdat je een boeking bent vergeten op te nemen in je administratie. Wanneer je de definitieve versie hebt staan, kan je daar met een druk op de knop een elektronisch bestand van maken. Zo ben je snel en gemakkelijk klaar met je intervat btw aangifte.

Intervat btw aangifte goedkoop

Het is bij het opzetten van een bedrijf vrij gewoon dat je af en toe door de bomen het bos niet ziet. Vooral als je weinig kennis hebt van economische zaken. Dit is volledig onafhankelijk van je bekwaamheid omtrent de dienst die je aanbiedt. Een boekhouder kan dan een oplossing bieden, maar dit is vaak veel duurder dan Yoursminc. Bovendien kan je Yoursminc eerst drie maanden gratis uitproberen.